Praktische informatie - Teampagina
Praktische informatie

Teampagina

Stichting Rhedelijk Cultureel heeft een professioneel en enthousiast team. Dit team bestaat uit muziekdocenten, theaterdocenten, medewerkers en uitvoerend. We stellen iedereen graag even voor.


Foto's op deze website zijn gemaakt door:

Jikke Göbel – van Tongeren (www.jikke.com)

Lisanne Kooij (www.jouwmoment.com)

Sjaak Zeilmaker

Ons team

muziek docenten
theater docenten
medewerkers
uitvoerend

Zit je ergens mee?

Misschien voel jij je binnen je organisatie of initiatief niet altijd veilig. Dit kan te maken hebben met verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag zoals: pesten, discriminatie, uitsluiten, (seksuele) intimidatie of misbruik.

Speelt er iets en weet je niet zo goed waar je hiermee terecht kan? Misschien twijfel je er over of het wel ongewenst gedrag is. Denk bijvoorbeeld aan kleine pesterijtjes of bepaalde uitspraken, die je niet helemaal lekker zitten. Als jij je er niet fijn bij voelt is het goed om dit met iemand te delen. Blijf er niet mee zitten en praat erover. Bijvoorbeeld met een vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Een VCP biedt een luisterend oor en is er voor jou. Samen met jou kijkt de VCP welke mogelijkheden er zijn om tot een oplossing te kunnen komen en welke acties ondernomen kunnen worden. De VCP heeft een adviserende rol en kan je bijvoorbeeld doorverwijzen als je dat fijn vindt.


Neem contact op met één van de vertrouwenscontactpersonen (VCP). Een VCP biedt een luisterend oor en kan je bijstaan vanuit een adviserende rol.

Stuur een mailtje naar

Bel, sms of stuur een appje naar

06-51743452

en één van de vertrouwenscontactpersonen neemt contact met je op.

Nieuws en Blogs

Actueel post afbeelding

blog

ROBIN HOOD KOMT NAAR DE PINKENBERG

Al vele grootheden zijn welkom geheten bij De Pinkenberg. Maar nog nooit was er zo’n grote legende als Robin Hood. Rhedelijk Cultureel maakt samen met zo’n 110 deelnemers weer een zomerspektakel. Dit keer spelen zij ‘Robin Hood’ in het magische openluchttheater.

De voorstelling belooft weer een bijzondere aangelegenheid te worden.

Een orkest, een koor, een band, dansers en een cast van bijna zestig talentvolle acteurs vertellen op 27, 28 en 29 juni hun eigen versie over een Robin die de bossen van Nottingham intrekt samen met zijn Merry Men.

Als Nottingham te maken krijgt met de grillen van de boosaardige Prins John ontstaat er langzaam een opstand tegen zijn tirannie. Robin, Marian, Scarlett, Quinn en Kleine Jan nemen het voortouw in een spannende, ontroerende en energieke voorstelling en ontrafelen het verhaal.

Maakproces
‘Robin Hood’ is gemaakt door, met en voor jeugd en jongeren. Vanuit actuele thematiek en met oog voor de huidige tijd heeft de cast een vertaling gemaakt aan de hand van het welbekende ‘Robin Hood’.

De multidisciplinaire voorstelling (vol muziek, dans en spel) wordt daarmee extra speciaal.

Jowin Heemskerk (tekst en regie), Marije Heemskerk (compositie), Mike Meurs (orkestratie) en Charell Peters (choreografie) hebben met alle materiaal een stuk geschreven dat episch aandoet, maar soms ook klein en kwetsbaar oogt. Weer een heel nieuwe inslag dus.

‘Robin Hood’ gaat zo over de eigenzinnige jongere die vecht voor de eigen plek. Een spektakelvoorstelling over vrij zijn, liefde, opkomen voor anderen en hopen op betere tijden. Maar ook een voorstelling vol humor, actie, bijzondere beelden en ontroerende momenten.

Tickets online
De kaartverkoop is inmiddels begonnen en staat online. Klik 
hier om je plekken te reserveren.

Wil je ondertussen een kijkje achter de schermen nemen? Wil je volgen wat er allemaal bij Rhedelijk Cultureel gebeurd? Volg ons dan via Facebook en Instagram. Zo blijf je op de hoogte van al het laatste nieuws.

We zien iedereen graag op 27, 28 en 29 juni!

‘Robin Hood’ wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Provincie Gelderland, Gemeente Rheden, Studio026 en JLS Productions.

Actueel post afbeelding

nieuws

Komende 20 & 21 april TWEE JEUGDMUSICALS

Bij onze zang- en musicaldocent Wieke van Wingerden is er dit jaar aan twee voorstellingen gewerkt met kinderen tussen 6 en 12 jaar: 'De Wiz!' en 'The Best Show Ever'. Met 17 leerlingen in Dieren en 5 in Rheden is Wieke vol enthousiasme in de weer geweest. 


De Wiz!
In 1900 werd het kinderboek 'The Wonderful Wizard of Oz' uitgegeven van de Amerikaanse schrijver, dichter, acteur en filmmaker L. Frank Baum. Dit was meteen zijn grootste succes. Er zijn sindsdien wereldwijd talloze bewerkingen op gemaakt voor film en theater en onze 'De Wiz!' is daar één van.

Deze voorstelling vertelt het verhaal van de tovenaar van Oz. Wie is die tovenaar eigenlijk? En kan hij echt toveren? Doortjes huis wordt weggewaaid en daarna beleeft ze allerlei avonturen met de Vogelverschrikker, de Blikkenman en de Leeuw. Allemaal hopen ze iets te krijgen van de Wiz. Maar:

Kan de Wiz dat wel regelen? En komt Doortje ooit weer thuis…?

Quotes van de leerlingen:
Marin: ‘Ik vind het een heel leuk verhaal en de rollen die ik heb vind ik ook erg leuk.’
Tessa: ‘De Wiz zelf is heel goed en leuk en indrukwekkend.’
Jasper: ‘Ik vind het een hele leuke musical en mijn rol van de leeuw ook.’
Eva: ‘Ik vind het leuk om de slechterik te zijn.’
Emma: ‘Ik vind het een leuke musical; leuk, omdat ik acteren leuk vind.’
Juliëtte: ‘Het is leuk omdat je alles doet: dansen, zingen en acteren…’
Marijn: ‘Ik vind het leuk omdat het heel afwisselend is, dat het niet altijd hetzelfde is.’
Shaune: ‘Ik ben heel druk en ik kan mijn energie kwijt in de musical.’
Torben: ‘Het is een musical voor jong en oud. Er zit humor in die oudere mensen meer begrijpen dan de jongeren. Het verhaal is voor de kleineren makkelijk te begrijpen.’
Rivka: ‘Het is een leuke groep en je kunt een rol spelen.’
Renée: ‘Het is leuk omdat er heel veel beweging en zang in zit en dat vind ik superleuk.’
Cecile: ‘Er zit heel veel fantasie in. De groep is fijn en de lessen zijn fijn en je krijgt genoeg tijd om je tekst te oefenen. En ik vind het leuk om de Wiz te zijn!’
Faya: ‘Ik vind het leuk om Doortje te zijn en dat ik allemaal nieuwe vrienden krijg en dat ik ook mag zingen. En het is gezellig…’
Seth: ‘Ik vind de musical zo leuk omdat er heel erg veel humor in zit.’

Wieke licht toe:
‘Wat speciaal is aan mijn groep in Dieren is dat je vergeet hoe jong ze zijn. Ze hebben heel veel aandacht voor elkaar, werken heel goed samen en leven zich echt in hun rol in. ‘De Wiz’ is daarom een feestje!’


The Best Show Ever

'The Best Show Ever' is door de leerlingen uit Rheden zelf gemaakt. Het is een korte voorstelling geworden die gaat over een meisje dat gepest wordt op haar nieuwe school. Maar dan komt er een talentenshow om de hoek. Hoe zal dat gaan?

Quotes van de leerlingen:
Renske: ‘De lessen zijn heel leuk en leerzaam; we leren zingen, dansen en meer.’
Bisou: ‘We hebben een lieve juf.’
Bo: ‘Ik vind het leuk dat we zelf een musical mochten verzinnen en eraan mee mochten helpen en ik vind mijn rol heel erg leuk!’
Sterre: ‘Hier zijn we zelf begonnen om een musical te maken, niks stond vast en dat vind ik leuk. Mijn rol als pestkop vind ik ook erg leuk!’
Mila:
‘Ik kwam er later bij en vind de groep leuk en we hebben een lieve juf. Mijn rol als schaduw pestkop vind ik het leukst.’

Wieke licht toe:
‘De groep uit Rheden is een heel creatieve groep. We gingen zelf een musical schrijven en daarvoor kwamen heel snel ideeën. ‘The Best Show Ever’ is een talentenshow waarvoor Bisou, Bo, Renske en Sterre zelf de acts hebben bedacht. Mila kwam er later bij en nam vol overtuiging de rol van presentator op zich! Het is een kleine groep maar er komt veel uit!’


De voorstellingen spelen op:
20 april, 15.00 uur: De Wiz!

Locatie: Schouwburg Theothorne (Callunaplein 77 in Dieren);
Vrije toegang.

21 april, 15.00 uur: The Best Show Ever

Locatie: Dieren, Zuider Parallelweg 59;
Besloten voor familie en vrienden.

Actueel post afbeelding

blog