Actueel - Nieuws & blogs
Actueel

Nieuws & blogs

Het laatste nieuws en de actuele blogs van Rhedelijk Cultureel

Actueel post afbeelding
nieuws
Actueel post afbeelding
nieuws
Actueel post afbeelding
nieuws
Ann & Meander

Je kunt nu, dankzij de jarige gemeente Rheden, met € 4,50 korting, je tickets boeken voor het zomerspektakel Ann & Meander! Op 6, 7 en 8 juli speelt deze voorstelling in openluchttheater De Pinkenberg.


Over Ann & Meander

Ann en Meander kennen elkaar al lang. Elke ochtend, als Ann naar de markt loopt en Meander al druk in de weer is bestellingen van baksteen te leveren aan de rijke bazen van Velp, komen ze elkaar tegen.

Meander houdt van Ann en Ann van Meander. Maar Ann wil rijk trouwen. Dan heeft ze een beetje uitzicht op rijk leven in plaats van de krassen en wondjes die ze overhoudt aan het bramen plukken.

Voor de muren van kasteel Biljoen ontrafelt zich een op ware feiten gebaseerd Shakespeareaans epos vol humor en tragiek. Want als Ann met baron Van Hardenbroek trouwt, Anna Paulowna van Rusland haar intrek neemt in kasteel Biljoen en Meander het Velpse goud vindt? Dan wordt alles ineens anders.

Ann & Meander is een spectaculaire, humoristische en tegelijkertijd ontroerende muziektheatervoorstelling gemaakt door meer dan 160 talenten uit Rheden, in samenwerking met o.a. Cultuurbedrijf RiQQ, JLS-Productions en Create Dance.

Lees meer
Actueel post afbeelding
blog
Hoe we Ann & Meander maken?

Dat begint met een idee! Deze keer ontstond het idee al een lange tijd geleden, toen Machiel van der Plas vertelde over de grootste goudschat van Europa die gevonden werd in het Rhedense Velp. En van het één kwam het ander. We koppelden de sage van Mooi-Ann, het Rhedense stripfiguurtje Meander, de komst van Anna Paulowna van Rusland en de vele verhalen die kasteel Biljoen rijk is aan elkaar. 

Een Shakespeareaans epos ontstond. Meer dan 160 deelnemers en ongeveer 20 professionals werden bij elkaar gebracht om er ook dit jaar weer een spektakel van te maken. 
Repetities op dinsdagmiddag, dinsdagavond en woensdagmiddag. Dans-, koor- en orkestrepetities op zaterdagen en zondagen. Heel veel mapjes in een grote map die in de Google Drive staat. Marije Heemskerk en Mike Meurs die componeren en orkestreren. Nog meer mensen die decors bouwen, kostuums maken, grimeworkshops geven of de productie oppakken. Alle deelnemers zijn al een paar maanden in de weer. 

Nog maar een week of zes en dan neemt Rhedelijk Cultureel, samen met alle partners, beslag van openluchttheater De Pinkenberg. Daar komt in een paar dagen alles samen. 

We kunnen natuurlijk niet zonder onze partners en financiers. Daarom alvast bedankt aan: Provincie Gelderland, gemeente Rheden, VSBfonds, BNGfonds, JLS-Productions, Create Dance, Cultuurbedrijf RiQQ en alle andere betrokkenen die er straks een onvergetelijke ervaring van gaan maken! 

Lees meer

Veel gestelde vragen

Geeft de muziek- en theaterschool van Rhedelijk Cultureel alleen les aan kinderen?
Uit welke muziek- en theaterlessen kan ik kiezen bij Rhedelijk Cultureel?
Hoe oud moet je zijn om met muziek- of theaterlessen te beginnen?
Hoe kan ik een proefles bij Rhedelijk Cultureel volgen?