Home/
Hoe we ann & meander maken
blog

Hoe we Ann & Meander maken?

Dat begint met een idee! Deze keer ontstond het idee al een lange tijd geleden, toen Machiel van der Plas vertelde over de grootste goudschat van Europa die gevonden werd in het Rhedense Velp. En van het één kwam het ander. We koppelden de sage van Mooi-Ann, het Rhedense stripfiguurtje Meander, de komst van Anna Paulowna van Rusland en de vele verhalen die kasteel Biljoen rijk is aan elkaar. 

Een Shakespeareaans epos ontstond. Meer dan 160 deelnemers en ongeveer 20 professionals werden bij elkaar gebracht om er ook dit jaar weer een spektakel van te maken. 
Repetities op dinsdagmiddag, dinsdagavond en woensdagmiddag. Dans-, koor- en orkestrepetities op zaterdagen en zondagen. Heel veel mapjes in een grote map die in de Google Drive staat. Marije Heemskerk en Mike Meurs die componeren en orkestreren. Nog meer mensen die decors bouwen, kostuums maken, grimeworkshops geven of de productie oppakken. Alle deelnemers zijn al een paar maanden in de weer. 

Nog maar een week of zes en dan neemt Rhedelijk Cultureel, samen met alle partners, beslag van openluchttheater De Pinkenberg. Daar komt in een paar dagen alles samen. 

We kunnen natuurlijk niet zonder onze partners en financiers. Daarom alvast bedankt aan: Provincie Gelderland, gemeente Rheden, VSBfonds, BNGfonds, JLS-Productions, Create Dance, Cultuurbedrijf RiQQ en alle andere betrokkenen die er straks een onvergetelijke ervaring van gaan maken! 

actueel page image

Deel via

Instagram

Facebook